Energetska Psihologija

Energetska psihologija

Energetska psihologija pripada grupi integrativnih pristupa psihoterapiji, treningu i zdravstvenim tretmanima koji vuku korene iz isceliteljskih tradicija o povezanosti uma i tela , a koje su stare i do 5000 godina.

Energija + Psihologija

Energija je osnovna gradivna materija , primarni element koji povezuje tkanje izmedju uma, emocija  i tela. Rad sa klijentima podrazumeva Energetske konsultacije  i terapije sa ciljem da se otkrije mesto i uzrok energetske blokade , otklone svi disbalansi , a zatim radi na postizanju punog potencijala koji svako u sebi nosi.

Sve tehnike u okviru EP rade sa tri bitna dela naseg energetskog tela, a to su:

  • Meridijani
  • Energetski centri
  • Biopolje

Kako mi EP moze pomoci ?

Da li u svoj život privlačite suprotno od onoga što želite da vaš život bude?

Ne uspevate da se rešite neke određene navike ili obrasca?

Zašto i pored brojnih terapeuta i tehnika nije došlo do većeg napretka?

Imate osećaj da ste zaglavljeni ?

Da li ste spremni na život sa manje stresa, ograničenja I straha?

Metode Energetske psihologije blago i brzo oslobađaju traumatične događaje zamrznute u vremenu unutar sistema um-telo.

Oblasti primene Energetske psihologije su veoma široke , ona može da utiče na različita mentalna stanja ( poremećaj koncentracije,ospesivne misli,itd) emotivna stanja (tuga, žalost, postraumatski stresni poremećaj, anksioznost,itd.) kao I fizička stanja (visok krvni pritisak, zapaljenja, čir na želucu,itd.)

Posebno, primena Energetske psihologije koja se pokazala veoma uspešnom, jeste u dostizanju željenih ostvarenja I dostignuća.

Energetske konsultacije

Energetske konsultacije rade se sa klijentima koji žele da konkretno reše različite vrste problema

koji su uvek uzrokovani disbalansom u odredjenom energetskom centru , odnosno čakri i koji se manifestuju na nivou emocija , uma I tela,  po jedinstvenom sistemu koji je oformila Dr. Lea Imširagic.

Konsultacija traje sat vremena i obuhvata definisanje disbalansa putem odredjenog čakra testa , natalne karte i samog razgovora sa klijentom. Na osnovu toga se odredjuje energetski centar ili meridijan tela koji je potrebno dovesti u balans i preporučuju se energetske vežbe , meridijanska terapija kao i posebna kombinacija cvetnih, životinjskih i mineralnih esencija.

U prostorijama Hata Joga Udruzenja   održavaju se različiti vidovi vežbi koji omogućavaju balansiranje na sva četiri nivoa: duhovnom, mentalnom, emotivnom i fizičkom. Vezbe se rade individualno –  Energetske konsultacije i grupno- joga čas sa grupom do 7 polaznika.

Grupni joga časovi su dizajnirani kao Fitness Kosmičkog bića pod jedinstvenim nazivom: BumBar joga.

Zašto Kosmički fitness?

Telo je nesvesni deo našeg uma i zato je ono najbolji pokazatelj iskrenosti onoga što radimo.

 Život u skladu sa fiziologijom veoma je povezan sa sposobnošću da razna iskustva kroz koja smo prošli možemo da pustimo da prođu kroz nas, odnosno da budemo transparentni i da ne budemo vezani za njih. U suprotnom, ako se držimo tih iskustava, sistem počinje da nagomilava štetne emocije koje počinju da se izražavaju na različitim nivoima. Joga vezbe podsticu suptilan plan uspostavljanja kosmičkog balansa na nesvesnom nivou , omogucavajuci zdravlje i dobrobit u prakticno svim oblastima zivota.

Zašto BumBar joga?

Bumbar je simbol ostvarivanja onoga što smo mislili da je nemoguće. Njegovo aerodinamično telo je preveliko za njegova mala krila i po svim naučnim principima on ne bi trebalo da bude u stanju da leti a leti. Bumbar je simbol ostvarenja svega na što se usredsredimo. To je velika energija. To je Sunce koje vodi  čitavu grupu oko njega.

Simbolikom Bumbara i posvećenošcu instruktora na  joga časovima, polaznici dobijaju podršku  i uče da u potpunosti angažuju svoje sposobnosti ka produktivnosti i ostvarenju cilja, da iskorače iz stanja “mrzovolje” u stanje entuzijazma i vizije.

Sertifikovan Energetski Psiholog Praktičar Biljana Bešević rodjena je 3. januara 1968.godine u Arilju. Studije pedagogije je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu , 1992.godine, a stručno usavršavanje nastavila odmah nakon rodjenja svoje dvoje dece, Milice i Aleksandra…Stalno zaposlena kao pedagog-samostalni stručni saradnik u jednoj velikoj osnovnoj školi u Sidu,  put razvoja i rada na sebi nastavila je preko izučavanja različitih terapeutskih pravaca u okviru Sistemske porodične terapije kod  neuropsihijatara Radmile Micovic, Marklene Milojkovic i kliničkog psihologa Jelene Srne, zatim- joge i joge za trudnice  u okviru različitih škola: Joga Saveza Srbije i Vidya škole joge Dragana Loncara i  Energetske psihologije na Astroloskom Institutu Johannes Kepler  kod profesora Aleksandra Imsiragica i dr.Lee Imsiragic..

Sertifikovan Energetski Psiholog Praktičar Biljana Bešević započinje sa grupnim časovima i individualnim konsultacijama u saradnji sa “Hata Joga Udruzenjem” u Resavskoj br.11 u sklopu hotela Helvecia. 

Vise informacija o grupnom i individualnom upisu možete dobiti na email: mojeunutrasnjenebo@gmail.com ili

 kontakt : 061 62 63 407

Joga Raspored

joga-poze-hata-joga-beograd

Nasmejane dane želi vam  “Hata Joga Udruženje”