Yoga protiv napetosti

Yoga protiv napetosti !

U  svakodnevnom životu  mnogo   je  situacija   u  kojima  se  osećamo   pomereni  iz   svog  težišta,  tada osećamo emociju besa i negativne misli. Kod svakog čoveka je prag tolerancije drugačiji ali efekat je negativan i proizvodi dalje reakcije, mnogo je potrebno vremena da bi vratili svoj unutrašnji  mir. Jednostavnom yoga vežbom možemo otkloniti emociju besa za 1 minut i umanjićete napetost.

Praktično izvođenje vežbe :

– U   trenutku   u   kome   određena   svakodnevna   situacija se transformiše   u lošu emociju, prebacite automatski svoju  pažnju na  disanje. Centar vašeg fokusa neka se nalazi na disanju, na taj način pažnja je usresređena na disanje a ne na situaciju ili osobu. Za 1 minut vaše koncentracije na disanje negativna emocija ili bes su nestali.

Kako danas umanjiti napetost

Efekti yoga vežbe su:

– Um se umiruje u potpunoj koncentraciji na svesno disanje

– Srce počinje da ima svoj uravnotežen ritam

– Negativno uzbuđenje nestaje za 1 minut i sve se vraća u emotivnu ravnotežu.

 

Ovaj praktičan savet je samopomoć koja može da vrati ravnotežu u određenom momentu i mnoge stresne situacije koje mogu da se razvijaju u negativnost. Vremenom vežbajući svesno ovu laganu tehniku, ona postaje “uslovni refleks” u našem umu i tada dolazimo do faze kada se ne svesno uključuje pažnja na disanje u mnogim situacijama.

 

Interesantne tekstove o praktičnim joga vežbama možete pročitati u kategoriji Hata Joga.

joga-poze-hata-joga-beograd

Hata Joga najbolji yoga blog koji treba pratiti.