Jogom do Zdravlja

Jogom sigurno možemo doći do zdravlja kao metodom terapije, ona je holistički sveobuhvatni sistem svih praktičnih joga tehnika. Joga kao metod terapije daje mogućnost svakom pojedincu da kroz određene joga vežbe, određene tehnike disanja kao i ostale joga praktične metode, svaki pojedinac može na prirodan način da vraća svoje zdravlje. Pristupom Joge kao metod terapije je prilagođavanje metode svakom pojedincu u individualnim fizičkim granicama  i zato na ovaj način joga efikasno utiče i za kratko vreme su uočljivi rezultati.

Detaljnije ćemo pojasniti bitnost da svakom zdravstvenom problemu možemo pristupiti na određen način, jogom kao metodom terapije koja daje bezgranično mogućnosti svakom pojednicu da :

–  svaki zdravstveni problem ima određene joga vežbe (joga      sekvence)
– pravilno postavljanja tela u joga vežbi (svako telo je individualno i postoje joga pomagala koja telu pomažu da se pravilno postavi u položaj – blokovi, boulsteri, kaiševi)
– kolika je dužina vremena ostajanja u joga položaju
– koja se disanja praktikuju za određen zdravstveni problem
– koje se ostale praktične joga metode koriste da bi se upotpunila kompletno joga kao metod terapije

U saradnji sa “Asana Andiappan College of Yoga & Research Centre” iz Hong Konga koji se bavi 30 godina istraživanjem joga položaja kao metod terapije u rešavanju zdravstvenih izazova i završenom školovanju za učitelja joge –  Biljana Manasijević će pripremati svaki mesec, interaktivna predavanja za određen fiziološki problem. Na taj način će svi zainteresovani imati mogućnost da praktično dopune znanje i prirodnim holističkim  pristupom  vrate svoje zdravlje. 

O temi “Depresija i Joga” možete više pročitati ovde

Ukoliko postoji zainteresovanost da se interaktivno predavanje održi u vašem gradu pozovite i zajedno možemo  “Jogom do Zdravlja”!

 joga-poze-hata-joga-beograd    

Nasmejane dane želi vam
 “Hata Joga Udruženje”