TERAPEUTSKA JOGA – PROMOTIVNI ČAS
March 5, 2018
Terapeutska Joga
PROMOTIVNI ČAS // TERAPEUTSKA JOGA
March 17, 2018

PROMOTIVNI ČAS // BUMBAR JOGA

Budjenje radosti kroz srcanu cakru

Nas cetvrti centar Anahata ili Mesecev , je najvazniji za svako isceljenje i duhovni razvoj. Osnovna potreba cetvrte ili srcane cakre jeste da volimo i da budemo voljeni. Zato je vazno da protok energije kroz nju bude izbalansiran. Kada je u disbalansu njen osnovni problem je tuga.

Sa otvaranjem srcane cakre i nakon oslobadjanja od tuge mozemo poceti da osecamo istinsku  radost koja se razliva u predelu srca kao toplota. Otvorena srcana cakra znaci da  mozemo bezuslovno da prihvatimo sebe a potom i druge.

U prvom delu casa (30 minuta) koji je zamisljen kao malo predavanje saznacete iz ugla Energetske psihologije:

Gde je u nasem telu locirana cetvrta cakra i koja je simbolika Meseca,  planete koja vlada ovim energetskim centrom?

Kako se manifestuje preterana otvorenost a kako preterana zatvorenost ovog centra tj.kako nam telo salje signale da nam je srcana cakra u disbalansu?

Kako izgleda kada je Anahata u ravnotezi?

Kako da razvijemo samoprihvatanje kao prvi korak ka isceljenju?

Kako da ovaj centar odrzavamo cistim I u balansu jer je on primaran za dobro funkcionisanje svih ostalih centara?

U drugom delu casa ( 60 minuta) radicemo joga vezbe i energetske vezbe koje su namenjene prociscavanju  I balansiranju Anahate.

Energetskim vezbama za Mesec centriramo energiju iz srcane cakre i povezujemo sa ostalim energetskim centrima. Cilj vezbe : razvijanje osecaja za sve energetske centre . Vec nakon nekoliko dana, redovnim I ispravnim praktikovanjem manifestovace se u vidu unutrasnje toplote, snage i vece otpornosti.

Joga vezbama kao meditativnom praksom ,povezujemo se sa svojim telom. Prihvatanjem sebe takvim kakvi jesmo , sa svim ogranicenjima je nacin da prihvatimo nase telo i njegovu mudrost . Upoznacemo se sa 12 joga vezbi za otvaranje srca . Istovremeno radicemo i sa meridijanima pluca , srca i tankog creva. Koristicemo rekvizite kako bi pronasli svoje mesto komfora, poverenja i tisine tako da se nas nervni sistem moze opustiti i uzivati u velikoj meri.

Zvucna pranayama: nakon joga vezbi povezacemo jos jednom i procistiti sve centre  sa naglaskom na srcani centar , zvucnom pranayamom.

Meditacija: u polozaju savasane apsorbujemo sve efekte prakse uz isceljujucu meditaciju za srce.

Poklon na kraju casa: izvlacimo afirmaciju za srcani centar kao poruku dana. Zahvalimo se sebi sto smo odvojili vreme da vezbamo i povezemo se sa svojim telom. Namaste!

Casove BumBaryoge/Kosmickog fitnessa vodi sertifikovan instruktor hatha joge i sertifikovan prakticar Energetske psihologije Biljana Besevic.

Promotivni cas ce biti odrzan u prelepom ambijentu  Hotela Helvetia na Vracaru  u prostorijama “ Hata Joga Udruzenja”.

Lokacija je Resavska br.11 – Hotel Helvetia- 3 sprat.

Promotivni cas ce biti odrzan 17.03.2018. godine u 10 h do 11:30 h.

Prijave na br.061 62 63 407 ili na e-mail mojeunutrasnjenebo@gmail.com . Broj mesta je ogranicen.

Vise o Energetskoj Psihologiji mozete procitati ovde

joga-poze-hata-joga-beograd

Nasmejane dane želi vam  “Hata Joga Udruženje”

 

 

Comments are closed.