Psihofizička Priprema Trudnica

Drage mame,

psihofizička priprema trudnica za porođaj se postiže telesnim vežbama i teorijskim časovima iz normalne fiziologije trudnoće i porođaja. Svaka mama treba da posveti vreme za psihofizičku priremu i nauči mnoge stvari koje će olakšati njoj i bebi dolazak na svet.

Napomena : Psihofizički program pripreme trudnica za porodjaj se preporučuje od 24 nedelje trudnoće uz saglasnost ginekologa za specijalne tehnike disanja , a od 36 nedelje je neophodna i dodatna saglasnost za specijalne vežbe napinjanja koje su priprema za trenutak radjanja bebe.

Časovi pripreme obuhvataju :

•Vežbe jačanja određenih grupa mišića koji učestvuju u porođaju

•Vežbe specijalne tehnike disanja koje se primenjuje u pojedinim fazama porođaja
•Način stvaranja novog uslovnog refleksa koji povezuju kontrakcije materice sa bolom
•Korisne informacije o pripremama za dojenje i načinu rešavanja problema koji se mogu javiti u vezi produkcije mleka.

  • Časovi su u trajanju od 120 min. i grupa je za maksimum 7 mama
  • Časovi se odrzavaju u redovnom terminu svake subote od 12:30 h
  • Antibakterijske prostirke, jastuci, bolsteri i ćebici su obezbedjeni na časovima, mame mogu poneti svoj licni peskir i flasicu vode.

Psihofizički program pripreme trudnica za porodjaj ” Uslovni Refleks po dr.Pavlovu ” vodi Ana Novaković, koja je završila sertifikovanu obuku psihofizičke pripreme trudnica za porođaj kod sertifikovane babice Đorđević Marice sa dugogodišnjim iskustvom (preko 1000 trudnica prošlo pripremu).

Psihofizička priprema za porodjaj su preporukama svim mamama koje na jedan divan način mogu da pomognu sebi i svojoj bebi, da dobiju znanje koje im je neophodno kada prve kontrakcije “pokucaju” i olakšaju dolazak svoje bebe koje su čekale taj dan 9 meseci.

Prostorije se nalaze u mirnom delu Vračara ,u ul.Resavska br.11 u sklopu Hotela Helvecia.

Joga RasporedDetaljne informacije o prijavama za časove psihofizičke pripreme za porodjaj  možete dobiti  na email hatayogabeograd@gmail.com ili na kontakt telefon : 065 526 31 49

Ukoliko želite da vežbate u trudnoći možete pročitati naše preporuke i način na koji možete svoje vreme iskoristiti  Joga u Trudnoći.

joga-poze-hata-joga-beogradNasmejane dane vam želi
“Hata Joga Udruženje”