Zdrav yoga napitak

Zdrav yoga napitak

Lasi

Mnogo puta sam prosledila čuveni Ajuverdski recept “Lasi” svojim učenicima i naravno u letnjim danima opet se setim njega. Možda će mnogima doneti olakšanje u vrelini leta , možda će se mnogi odlučiti da bolje deluje od hladnih limunada ili piva, no to ću ostaviti da svako ko proba donese svoj zaključak 🙂

Lasi je izuzetno zdrav yoga napitak koji se pravi od jogurta. Po osnovnom receptu jogurt se meša sa vodom u različitom odnosu u skladu sa ličnim izborom. Najčešće je odnos 1/4 jogurta na 3/4 vode. Oni se dobro izmešaju bilo u blenderu, bilo u zatvorenoj flaši i služi uz dodatak raznih začina, voća i oraha. Lasi vam ostavlja mogućnost da primenite svoju maštu i da se osvežite tokom vrelih letnjih dana ili ugrejete zimi. Izuzetno je njegovo delotvorno dejstvo na probavu. Međutim, trebalo bi ga izbegavati kasno uveče jer se tada teže vari, kao uostalom i sam jogurt. Voće i orasi se mogu dodati naseckani ili samleveni u blenderu.

Sladak lasi:

1/4 jogurta + 3/4 vode + med /šećer (žuti) + kardamom, cimet (začini se stavljaju po ¼ kašičice ili prstohvat)

Slani lasi:

1/4 jogurta + 3/4 vode + đumbir (zimi), kumin , so, crni biber, korijander, ( začini se stavljaju po ¼ kašičice ili prstohvat )

Bogati lasi:

1/4 jogurta + 3/4 vode + naseckano voće po izboru, mleveni orasi (bademi, lešnici i sl.), 3-4 kašike šećera (zasladiti po želji), začini (vanila, cimet, kokos)

 

Interesantne tekstove  možete pročitati u kategoriji Joga Blog.

joga-poze-hata-joga-beograd

Hata Joga najbolji joga blog koji treba pratiti.